Moeder, dochter, partner, zwangerschaps-en transitiecoach en vooral mijzelf

Over de coach

Lijnsegment
Een bevalling waar je vol trots en positief op terug kijkt.
Dat is wat ik jou gun!

Ik ben Daphne van Estrik en ik bereid je voor op een bevalling en vierde trimester waarin jij in controle blijft over je mind en lichaam. Zodat jij vol vertrouwen, ontspannen en zelfverzekerd je bevalling in gaat, doorloopt en ervan herstelt. 

coach, contact

Mijn verhaal

Zelf kijk ik positief terug op mijn zwangerschaps-, bevallings- en herstelproces waar ik mij ontspannen, krachtig en trost voelde. Waarin ik keuzes maakte die bij paste, mijn grenzen kende en aangaf en waar ik relaxt en in regie bleef tijdens onverwachte situaties.

Of mijn eigen zwangerschap, bevalling en vierde trimester perfect waren en zoals ik mij van te voren had voorgesteld?

Absoluut niet! En toch ook weer wel! Tijdens mijn zwangerschap werd ik al vroeg geconfronteerd met protocollen die gehanteerd worden. Zo had ik tijdens de afspraken bij de verloskundige een hoge bloeddruk, wat zorgde voor extra controles. Echter heb ik geen hoge bloeddruk alleen witte jassen hypertensie. Kortom ik vind verloskundigen en ziekenhuizen niet zo leuk en word er nerveus van, wat een hoge bloeddruk veroorzaakt in het moment. 

Een week voor mijn bevalling dacht ik dat mijn vliezen gebroken waren. Ook hier belanden we in een tunnelvisie wat maakt dat ik onbedoeld in het ziekenhuis kwam, na drie dagen gaf ik aan naar huis te gaan zonder kind tegen het advies van het ziekenhuis in. Een aantal dagen later zette de bevalling alsnog in. Daar waar ik een thuisbevalling had gewild is een ziekenhuisbevalling geworden, door de kennis die wij op deden tijdens die eerdere ziekenhuisopname. Voor mijn gevoel verliep mijn bevalling prima, op wat verstoringen tussendoor na, de weeën voelde goed en de uren vlogen voorbij.

Vraag je het aan de zorgverleners om mij heen dan werd mijn bevalling gezien als een zware bevalling, waarbij mijn baby als sterrenkijker is geboren, ik een kleine twee liter bloed verloor en mijn placenta op de OK verwijderd is. 

Mijn vierde trimester, de herstelperiode na mijn bevalling verliep rustig, tot de kleine wat geel zag en een nachtje in het ziekenhuis onder de lamp mocht liggen en ik voor de keuze stond, kiezen voor herstel of meegaan naar het ziekenhuis.

Dus nee het was niet het proces dat ik van te voren had bedacht maar…

Het was een samenkomst van alles wat ik door de jaren heen heb geleerd en toegepast. Van het veerkrachtig en ontspannen blijven tijdens onverwachte gebeurtenissen, het weten wie ik ben en wat ik belangrijk vind, het maken van keuzes die bij mij passen, het stellen van grenzen, het zeggen van ‘nee‘, tot het trouw blijven aan mijn eigen waarden

Ik ging ontspannen, zelfverzekerd en krachtig deze verandering tegemoet en ik kijk er vol trots en positief op terug.

Waarom zwangerschapscursussen

Mijn eigen ervaring versterkte mijn overtuiging dat het essentieel is om je eigen waarden, wensen en behoeften duidelijk te kennen, uit te spreken en te verdedigen, ongeacht externe meningen of omstandigheden.

Het ontwikkelen van veerkracht en het vermogen om kalm te blijven en reflecteren op wat het beste voor mij is, zelfs in de meest uitdagende situaties, hielp mij de controle over mijn eigen lichaam en geest te behouden. Dit beïnvloedde niet alleen positief mijn bevallingsproces, maar ook mijn herstel daarna.

Als transitiecoach weet ik dat transities, zoals zwangerschap en moederschap, onzekerheden met zich mee brengen. Door te begrijpen wie je bent, wat je werkelijk wilt en wat het transitieproces met zich meebrengt, wordt het mogelijk om trouw te blijven aan jezelf en zo de onzekerheid te beheersen. Kennis van je eigen waarden, het herkennen en communiceren van je grenzen, het maken van persoonlijke keuzes en het ontwikkelen van veerkracht zijn cruciaal voor het omgaan met intense situaties en onverwachte gebeurtenissen. Deze vaardigheden zijn niet alleen waardevol tijdens grote levensveranderingen zoals zwangerschap, bevalling, het vierde trimester en de terugkeer naar werk, maar ook in je dagelijkse leven.

coach
Lijnsegment

S'PEAK Coaching

Registreerd begeleidingskundige

Hi, ik ben Daphne, echtgenote van Robbert, moeder van een dochter en van nature introvert en hoogsensitief.

Na mijn master personeelswetenschappen aan de Universiteit Tilburg, met een thesis gericht op de sterke punten benadering, ben ik mij verder gaan verdiepen in gedrag en drijfveren als DISC consultant (2014).

Met ruim 10 jaar ervaring als expert in persoonlijke ontwikkeling en mindset, ben ik gepassioneerd over groei en zelfontdekking.

Sinds 2018 werk ik als gecertificeerd begeleidingskundige (LVSC) gespecialiseerd in transities— cruciale overgangsmomenten in het leven (begeleiden voor iedereen). Als iets een transitie is dan is het wel de overgang van vrouw naar moeder.

De laatste jaren (2022) heb ik mij specifiek gericht op de bijzondere overgang van vrouw naar moeder. Mijn missie is om elke zwangere vrouw die ik begeleid te helpen haar veerkracht te ontwikkelen, zodat ze krachtig en positief terugkijkt op deze belangrijke levensfase. 

De artikelen die ik schrijf zijn gebaseerd op kennis en ervaring en op wetenschappelijk onderzoek waarbij ik onder andere de volgende site gebruik: Knov, Pubmed, Harvard, Oxford academy.

Ik bied deze begeleiding aan via online zwangerschapscursussen, aangevuld met persoonlijke coaching waar nodig.

Benieuwd of mijn cursus iets voor jou is? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Wil je meer over mij weten en mijn updates volgen? Bezoek dan mijn Instagram.

Zij gingen je voor

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant