Moeder, dochter, partner, zwangerschaps-en transitiecoach en vooral mijzelf

Over Daphne

Lijnsegment
Een bevalling waar je met trots en een glimlach op terugkijkt.
Dat is wat ik jou gun!

Ik ben Daphne en ik help je voorbereiden op een bevalling en het vierde trimester (postpartum periode) waarin jij de controle hebt over je lichaam en geest. Met mijn begeleiding ga je vol vertrouwen, ontspannen en zelfverzekerd je bevalling tegemoet, en herstel je met een krachtig en positief gevoel.

online zwangerschapscursus, gratis tools

Mijn verhaal

Zelf kijk ik met een warm en positief gevoel terug op mijn eigen zwangerschap, bevalling en herstel. Het was een periode waarin ik ontspannen, krachtig en trots was, waarin ik keuzes maakte die bij mij pasten en mijn grenzen duidelijk aangaf. Zelfs tijdens onverwachte situaties bleef ik relaxt en in regie.

Was mijn eigen zwangerschap, bevalling en vierde trimester perfect en zoals ik het van tevoren had bedacht? Absoluut niet! En toch ook weer wel. Tijdens mijn zwangerschap werd ik vroeg geconfronteerd met de medische protocollen vanwege mijn hoge bloeddruk tijdens afspraken bij de verloskundige. In werkelijkheid heb ik geen hoge bloeddruk, maar witte-jassen-hypertensie: ik word nerveus van verloskundigen en ziekenhuizen, wat tijdelijk mijn bloeddruk verhoogt.

Een week voor mijn bevalling dacht ik dat mijn vliezen waren gebroken. Dit leidde tot een ziekenhuisopname die ik liever had vermeden. Na drie dagen besloot ik naar huis te gaan, ondanks de adviezen van het ziekenhuis. Enkele dagen later begon de bevalling alsnog. Hoewel ik een thuisbevalling wilde, werd het een ziekenhuisbevalling, dankzij de kennis die we eerder hadden opgedaan. Ondanks enkele verstoringen verliep mijn bevalling voor mijn gevoel goed; de weeën voelden natuurlijk aan en de uren vlogen voorbij.

Voor de zorgverleners was mijn bevalling echter zwaar: mijn baby werd geboren als sterrenkijker, ik verloor bijna twee liter bloed en mijn placenta werd operatief verwijderd.

Mijn herstelperiode, het vierde trimester, verliep rustig totdat mijn dochter Tess een nacht in het ziekenhuis moest doorbrengen vanwege geel zien. Ik moest kiezen tussen mijn eigen herstel of meegaan naar het ziekenhuis.

Dus nee, het was niet het proces dat ik van tevoren had bedacht, maar het was een samenkomst van alles wat ik door de jaren heen heb geleerd en toegepast. Ik bleef veerkrachtig en ontspannen tijdens onverwachte gebeurtenissen, wist wie ik was en wat ik belangrijk vond, maakte keuzes die bij mij pasten, stelde grenzen en bleef trouw aan mijn eigen waarden.

Ik ging ontspannen, zelfverzekerd en krachtig deze verandering tegemoet en ik kijk er vol trots en positief op terug.

zwangerschapscoach

Waarom zwangerschapscursussen

Mijn eigen ervaring heeft mijn overtuiging versterkt dat het essentieel is om je eigen waarden, wensen en behoeften duidelijk te kennen, uit te spreken en te verdedigen, ongeacht externe meningen of omstandigheden.

Het ontwikkelen van veerkracht en het vermogen om kalm te blijven en te reflecteren op wat het beste voor jou is, zelfs in de meest uitdagende situaties, helpt je de controle over je eigen lichaam en geest te behouden. Dit beïnvloedt niet alleen positief je bevallingsproces, maar ook je herstel daarna.

Als transitiecoach weet ik dat transities, zoals zwangerschap en moederschap, onzekerheden met zich meebrengen. Door te begrijpen wie je bent, wat je werkelijk wilt en wat het transitieproces met zich meebrengt, wordt het mogelijk om trouw te blijven aan jezelf en zo de onzekerheid te beheersen. Kennis van je eigen waarden, het herkennen en communiceren van je grenzen, het maken van persoonlijke keuzes en het ontwikkelen van veerkracht zijn cruciaal voor het omgaan met intense situaties en onverwachte gebeurtenissen. Deze vaardigheden zijn niet alleen waardevol tijdens grote levensveranderingen zoals zwangerschap, bevalling, het vierde trimester en de terugkeer naar werk, maar ook in je dagelijkse leven.

Samen gaan we ervoor zorgen dat jij met vertrouwen, kracht en een positief gevoel jouw bevalling en herstel tegemoet gaat. 

zwangerschapscoach
Lijnsegment

S'PEAK Coaching

Registreerd begeleidingskundige

Hi, ik ben Daphne, echtgenote van Robbert, moeder van Tess en van nature introvert en hoogsensitief.

Na mijn master personeelswetenschappen aan de Universiteit Tilburg, met een thesis gericht op de sterke punten benadering, ben ik mij verder gaan verdiepen in gedrag en drijfveren als DISC consultant (2014).

Met ruim 10 jaar ervaring als expert in persoonlijke ontwikkeling en mindset, ben ik gepassioneerd over groei en zelfontdekking.

Sinds 2018 werk ik als gecertificeerd begeleidingskundige (LVSC) gespecialiseerd in transities— cruciale overgangsmomenten in het leven (begeleiden voor iedereen). Als iets een transitie is dan is het wel de overgang van vrouw naar moeder.

De laatste jaren (2022) heb ik mij specifiek gericht op de bijzondere overgang van vrouw naar moeder. Mijn missie is om elke zwangere vrouw die ik begeleid te helpen haar veerkracht te ontwikkelen, zodat ze krachtig en positief terugkijkt op deze belangrijke levensfase. 

De artikelen die ik schrijf zijn gebaseerd op kennis en ervaring en op wetenschappelijk onderzoek waarbij ik onder andere de volgende site gebruik: Knov, Pubmed, Harvard, Oxford academy.

Ik bied deze begeleiding aan via online zwangerschapscursussen, aangevuld met persoonlijke coaching waar nodig.

Benieuwd of mijn cursus iets voor jou is? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Wil je meer over mij weten en mijn updates volgen? Bezoek dan mijn Instagram.

Zij gingen je voor

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant

5/5

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tevreden klant