BOEKEN

Op deze pagina vind je diverse boeken ter inspiratie voor jouw eigen leer- en ontwikkelproces. Boeken kunnen je een ander perspectief op onderwerpen en thema’s geven. Ze verreiken je met nieuwe kennis en inzichten. Zelf ben ik dan ook een enorme liefhebber van lezen. Ik haal mijn inspiratie, kennis, inzichten en kunde ook voor een groot deel uit boeken. Mijn boekenkast bezit onder andere boeken op thema’s zoals; introversie, hoogsensitiviteit, mindfulness, mindset, psychologie en filosofie. Op deze pagina deel ik een aantal boeken ter inspiratie.

Minstens een derde van de mensen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in onze maatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Susan Cain laat zien hoe introverten stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.
Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie: het vereist dat we volledig in onszelf geloven en alleen durven te staan wanneer dat nodig is.
In de jaren zeventig keerden Nederlanders hun familieachtergrond de rug toe. Men verlangde naar vrijheid in plaats van naar knellende banden en dwingende waarden en normen. Nu, bijna een halve eeuw later, is de familie weer terug. Cruciaal is dat je inzicht krijgt in de manier waarop je familie is georganiseerd en op welke pijlers zij is opgetrokken. Wat is de geschiedenis van je familie, en welke heilige huisjes en tegelwijsheden draagt de familie met zich mee?

CONTACT

Ben jij naar aanleiding van deze inspiratie pagina nieuwsgierig geworden naar een coachingstraject bij S’PEAK coaching? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wil jij meer inspiratie volg mij ook eens op mijn instagram of pinterest account.