Alles over

Zet je BRAINS in tijdens je zwangerschap, bevalling en 4e trimester

Lijnsegment

BRAINS methode

Jouw hulpmiddel tijdens zwangerschap, bevalling en verder

Zwangerschap en bevalling zijn voor veel vrouwen niet alleen fysiek, maar ook emotioneel intensieve ervaringen. In deze periodes krijg je veel informatie, advies en soms zelfs druk van buitenaf over wat je wel en niet zou moeten doen. Maar hoe zorg je ervoor dat je weloverwogen beslissingen neemt die het beste zijn voor jou en je baby? Hier komt de BRAINS methodiek van pas. En het mooie is: je kunt het niet alleen tijdens je zwangerschap gebruiken, maar bij elke beslissing in je leven!

 

brains

S’PEAK Zwangerschapscoaching Wat is de BRAINS methodiek?

Het is een acroniem dat je helpt bij het nemen van beslissingen. Het herinnert je eraan welke vragen je jezelf moet stellen voordat je een beslissing neemt. Hier is waar de letters voor staan:

  • B: Benefits (Voordelen) – Wat zijn de voordelen van deze optie?
  • R: Risks (Risico’s) – Welke risico’s zijn er verbonden aan deze keuze?
  • A: Alternatives (Alternatieven) – Welke andere opties zijn er beschikbaar?
  • I: Intuition (Intuïtie) – Wat zegt je gevoel of intuïtie je hierover?
  • N: Nothing (Niets doen) – Wat gebeurt er als ik nu niets doe of beslis?
  • S: Smile (Glimlach) – Adem diep in, glimlach, en weet dat je de keuze hebt om te beslissen wat het beste voor jou voelt.

Voorbeeld van BRAINS in actie

Hoe en waarom pas je BRAINS toe?

Om BRAINS effectief toe te passen, begin je met het stellen van de bovenstaande vragen wanneer je voor een keuze staat. Dit kan gaan om medische beslissingen, zoals de keuze voor een bepaalde vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling, maar ook om meer alledaagse dingen zoals wel of niet een zwangerschapscursus volgen.

Het gebruik van de BRAINS methodiek zorgt ervoor dat je actief stilstaat bij je beslissingen. Het herinnert je eraan dat je altijd een keuze hebt, moedigt je aan om informatie te verzamelen, en benadrukt het belang van luisteren naar je intuïtie.

 

Stel, je zorgverlener stelt voor om je bevalling in te leiden. Hoe gebruik je dan BRAINS?

B: Wat zijn de medische voordelen van inleiden?

R: Zijn er risico’s verbonden aan het inleiden van de bevalling?

A: Zijn er andere manieren om het probleem aan te pakken?

I: Voel je je op je gemak bij deze beslissing of heb je het gevoel dat iets niet klopt?

N: Wat gebeurt er als je besluit te wachten?

S: Neem een moment van rust en reflecteer op je keuze.

De kracht van BRAINS buiten de zwangerschap

BRAINS stopt niet na de geboorte of het vierde trimester. Deze methodiek is universeel en kan bij elke beslissing in je leven worden toegepast. Overweeg je van baan te wisselen? Denk je na over een verhuizing? Bij elk van deze beslissingen kan BRAINS je helpen om een weloverwogen keuze te maken.

 

Of je nu een aanstaande moeder bent die geconfronteerd wordt met keuzes over je zwangerschap en bevalling, of iemand die zoekt naar een solide manier om beslissingen in het leven te nemen, BRAINS biedt een simpel, maar krachtig kader om je te begeleiden. Het herinnert ons eraan dat we altijd een keuze hebben, dat we toegang hebben tot informatie en onze intuïtie, en dat we onszelf de ruimte moeten geven om te reflecteren voordat we handelen. Voel je dus krachtig, geïnformeerd en voorbereid, ongeacht de beslissingen die voor je liggen.

Lijnsegment
BRAINS methode

Korte masterclass over HET hulpmiddel bij het maken van keuzes

*met leuke kortingscode