OVER DE COACH

de geregistreerde coach

Wie is het gezicht achter S’PEAK coaching? Dat ben ik, Daphne van Estrik, geboren te Dordrecht. Geregistreerde coach in het begeleiden tijdens transities en gespecialiseerd in de thema’s introversie en hoogsensitiviteit. Daarnaast ben ik gedrag en drijfveren assessment consultant met een passie voor leren & ontwikkelen, die zowel fysiek als mentaal op diverse manieren tot uiting komt – onder meer in mijn liefde voor reizen en sport.

METAFOOR

De metafoor die ik tijdens mijn coaching gebruik is het beklimmen van een berg. Want als we het over bergen hebben, dan heb ik er wel een aantal beklommen. Ook bergen waar ik van te voren tegenop zag. Maar met een enorme drive en wilskracht. En de gedachte van eerst proberen en daarna verder zien, ging ik de uitdagingen aan.

Door de jaren heen ben ik mij bewust geworden van het belang van luisteren naar je lichaam, maar ook om datgeen te doen wat bij jou past. Het is namelijk jouw pad, jouw verhaal en jouw leven! Het luisteren naar mijn lichaam en geest geeft mij inzicht in of ik volle vaart vooruit kan – naar de peak van de berg – of beter even kan vertragen – genieten van het uitzicht. Daarbij ben ik ook van mening dat het niet erg is om eens flink door te pakken en wellicht even over je grenzen te gaan. Zolang je op tijd vertraagt en weer op adem komt. Zo kom je per saldo als het goed is ergens in het midden weer uit – het houdt je in balans.

De uitdagingen aangaan heeft mij geleerd dat er zoveel meer in een mens zit dan dat je van te voren zelf wellicht denkt. Een mens heeft vele facetten die tot uiting kunnen komen met de juiste aandacht. Echter lukt het je misschien niet altijd om dit zelf in te zien en helpt het om eens een spiegel voor gehouden te krijgen. Het helpt om je verhaal te kunnen doen. Te reflecteren en ruimte te krijgen om op een andere manier te kunnen denken en creatief bezig te zijn om zo meer inzichten, perspectieven en krachten in jezelf te ontdekken.

GEDRAG EN DRIJFVEREN

Om meer inzichten te krijgen in het “zelf” dat uit diverse facetten bestaat. Heb ik de opleiding tot gedrag en drijfveren assessments consultant gevolgd. Maar ook om inzicht te krijgen in wat is nu mijn basis gedrag en hoe uit zich dat in mijn respons gedrag? Vanuit welke drijfveren onderneem ik bepaalde acties of vertoon ik bepaald gedrag? Omdat dit mij zodanige inzichten gegeven heeft bied ik deze assessments aan tijdens mijn coachtrajecten.

BEGELEIDEN VOOR IEDEREEN

De opleiding Begeleiden voor iedereen ben ik gestart om mij verder te specialiseren in coaching. Het is een opleiding die je toerust tot geregistreerde coach. Tijdens de opleiding heb ik kennis en kunde ontwikkeld om anderen te kunnen begeleiden. Te begeleiden tijdens de veranderingen en transities die je tegen komt in het leven. Ik kan jou meer inzichten geven in jezelf en jouw context, inzichten in jouw eigen krachten en het hierop kunnen vertrouwen en inzichten in jouw verlangen. Als geregistreerde coach loop ik een stukje met je op onderweg naar jouw top. Mocht je deze al bereikt hebben, op weg naar jouw vervolgstappen. Want iedereen verdient een coach om het beste uit zichzelf te halen!

INTROVERSIE EN HOOGSENSITIVITEIT

Waarom mijn specialisatie op de thema’s introversie en hoogsensitiviteit? Als geregistreerde coach, specialiseer ik mij op de thema’s introversie en hoogsensitiviteit. Dit omdat ikzelf, mij meer naar de introverte dan naar de extraverte kant van het spectrum beweeg, al is dit situatieafhankelijk. Daarnaast neem ik veel in mij op en ben in onder andere sensitief voor geluiden, geuren, kleuren, gevoel, emoties en sferen.

Er is veel te ontdekken op de thema’s introversie en hoogsensitiviteit. Bijvoorbeeld dat deze los van elkaar staan maar overeenkomsten lijken te hebben. Daarom ga ik graag de uitdaging aan. Om samen met jou te onderzoeken wat het zijn van een meer introvert dan een extravert voor jou betekent of misschien ben je wel ambivalert. Ook het hoogsensitief zijn. De impact hiervan op je leven en hoe er mee om te gaan, onderzoek ik samen met jou.

Ik ben van mening dat iedere fase in je leven en iedere verandering die je doormaakt iets anders van je vraagt. Het blijft een continue proces van leren en ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal.

Voor mijzelf heb ik op dit moment een modus gevonden waarin ik krachttraining combineer met hardlopen, yoga, meditatie. Samen met het maken van reizen met het beklimmen van bergen. De combinatie van deze facetten werkt voor mij op dit moment en in deze fase van mijn leven. Alle facetten geven namelijk een andere input aan mijn lichaam en geest en houden mij zo in balans.

VERDER LEZEN?

Ben jij opzoek naar een geregistreerde coach gespecialiseerd in introversie en hoogsensitiviteit? Maar ben je eerst nog benieuwd geworden naar de inspiratie achter S’PEAK coaching? Deze kun je lezen op de inspiratie pagina. Waarin ik dieper in ga op hoe de metafoor omtrent de bergen is ontstaan en de gedachten achter het logo.

Of heb je interesse in de associatiefoto’s weergegeven op de website, neem dan vooral ook een kijkje bij de foto’s.

CONTACT

Ben jij naar aanleiding van deze pagina nieuwsgierig geworden naar een coachingstraject bij S’PEAK coaching? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wil je mij volgen via social media, dat kan ook via: Instagram, LinkedIn en Pinterest. Ook ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine. Bekijk hier mijn persoonlijke Coachfinder-profiel.