COACHING

Heb je al eens gedacht om contact op te nemen met iemand die een tijdje met je meeloopt, bijvoorbeeld een geregistreerd begeleidingskundige? Iemand die jou begeleidt tijdens een transitie in je leven of op een specifiek thema? Lees dan vooral verder om te zien of je met mij de samenwerking aan gaat.

Jij bent er namelijk helemaal klaar voor! Je gaat stappen maken. Doelen heb je voor ogen en je hebt er vooral zin in. Ok, misschien zijn je doelen nog niet volledig concreet, wel sta je aan de vooravond van een verandering in je leven. Maar… wat nu? 

Je voelt je namelijk ook wat ontregeld. Allerlei allerlei gedachten, aannames, blokkades gaan er door je hoofd die je niet direct verder helpen. Je ervaart allerlei gevoelens, waarvan je niet altijd weet hoe er mee om te gaan. Dit heeft invloed op je functioneren in je werk of privé. Je weet dat je meer uit je leven kunt halen, maar hoe?

Heb je al eens aan een begeleidingskundige gedacht, die jou begeleidt tijdens deze verandering of transitie?

WIL JIJ

– Begeleid worden tijdens jouw verandering?

– Jouw doelen concretiseren?

– Inzicht krijgen in jouw blokkades, aannames en gedachten?

– Een plek ervaren waar je tot rust en adem kunt komen, waar je mag zijn wie je bent?

– Nieuwe perspectieven en wegen ontdekken?

– Zicht krijgen op wat jou tijdens eerdere veranderingen heeft geholpen?

– Je krachten herontdekken en weer richting krijgen?

– Even vertragen in plaats van alleen maar door gaan?

– Ruimte krijgen, ervaren en voelen om te kunnen denken en je creativiteit aan te spreken voor jouw volgende stap?

– Een helpende hand om weer in beweging te komen?

– Je bewust worden van jouw mindset en de invloed dat deze heeft op jouw leven?

– Begeleiding in het creëren van een andere mindset?

TRANSITIE

Tijdens de coaching staat jouw verhaal centraal en loop ik als geregistreerd begeleidingskundige een stukje met je op. Samen onderzoeken wij de ruimte en creativiteit die ontstaat door de verandering in je leven – de ruimte waarin het oude er niet meer is of dreigt niet meer te zijn en het nieuwe nog niet in zicht is. Dit wordt ook wel de transitionele ruimte genoemd, die wij gezamenlijk ingaan. 

Met jouw verhaal geef je betekenis aan de gebeurtenissen in jouw leven en schep je orde in de chaos. Het geeft een beeld van jouw constructie van de werkelijkheid. Hierin zitten aanknopingspunten om te groeien en ontwikkelen als mens.

JOUW VERHAAL CENTRAAL

Samen onderzoeken wij jouw verhaal. Hoe ziet jouw berg er uit? Waar sta je en naar welke top verlang je? We gaan samen op zoek naar waar ruimte is om jou te helpen bij het bereiken van jouw top. We kijken naar de ervaringen die je hebt opgedaan en de successen die behaald zijn. Hierin zitten jouw krachten die je verder kunnen helpen. Daarbij betrekken we jouw context waarin jij je beweegt en nemen we de ruimte om even stil te staan en te reflecteren.

Vragen?

Stel ze gerust! daphne@speakcoaching.nl

SAMENWERKEN MET MIJ

Gaan wij samen aan de slag? Als geregistreerd begeleidingskundige gespecialiseerd in het begeleiden tijdens veranderingen ben ik van mening dat iedere persoon anders is. Ieder heeft zijn eigen krachten en kwaliteiten en ik geloof in jouw vermogen tot leren en ontwikkelen. Verwacht geen standaard van te voren vastgesteld stappenplan, een standaard aanpak of een quick fix. Het leven is niet in een standaard plan of aanpak te gieten, dat heb je wellicht al geprobeerd. Ook ga ik je niet vertellen hoe jij je leven kunt leiden, dit kan ik niet voor je bepalen en is niet aan mij.

Sterker nog, ik weet het ook niet allemaal. De wijsheid zit in jezelf. Maar door aandacht te hebben voor wat zich aandient in het hier en nu, jouw ervaringen en krachten inzichtelijk te maken, maar ook door ruimte te maken voor verschillende perspectieven, te reflecteren en af en toe eens in de spiegel te kijken maak je stappen. Door in contact te komen met jezelf, met je eigen wijsheid maak je keuzes die bij jou passen. Deze keuzes helpen jou bij het bepalen van de peak (bergtop) en het bewandelen van jouw route. In deze sessies mag je zijn, zijn wie je bent zonder oordelen.

Door niet met vooraf opgestelde plannen te werken, ontstaat er ruimte om echt te luisteren, horen en voelen wat voor jou van belang is. De begeleiding wordt afgestemd op wat voor jou op dit moment helpend is. Hierbij werk ik op intuïtie en de kennis en kunde op het gebied van begeleiding. Daarnaast maak ik gebruik van diverse tools en technieken die helpen ruimte te creëren voor diversiteit, kwetsbaarheid, creativiteit en groei. Zodat jouw eigen krachtbronnen en wijsheden aangeboord worden.

KENNISMAKEN MET EEN GEREGISTREERDE BEGELEIDINGSKUNDIGE?

The journey of a thousand miles begins with a single step

Ben jij opzoek naar een geregistreerd begeleidingskundige? Laten we kennismaken tijdens een gratis oriënterend gesprek. Dan kijken we naar jouw verhaal en jouw verlangen. Ook onderzoeken we samen of het klikt, goed voelt en of ik de juiste persoon ben om de samenwerking mee aan te gaan.

BEGELEIDINGSMOGELIJKHEDEN

Om het traject zo veel mogelijk af te stemmen op wat op dit moment voor jou passend is zijn er verschillende mogelijkheden om de begeleiding vorm te geven.

Aangesloten bij de coachfinder en vind-een-coach.

error

Mij blijven volgen? Dat kan, kies jouw optie :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp