Gedrag&Drijfveren

Met de Gedrag (DISC) en Drijfveren analyse gaan wij dieper in op de verschillende domeinen waar een mens uit bestaat. Ons ‘Zelf’ is complex en opgebouwd uit meerdere facetten. Daarom helpen verschillende vormen van kennis jou, jezelf te begrijpen.

WIL JIJ

– Inzicht krijgen op welke manier je omgaat met uitdagingen, mensen, veranderingen en procedures?

– Effectief leren communiceren?

– Weten waarom je de dingen doet die je doet?

– Weten in welke situatie jij in actie komt?

– Inzicht in welke prikkels je nodig hebt om voldoening uit je werk/ leven te halen?

– Weten wat voor werkcultuur jou het beste ligt?

Dan is het gedrag (DISC) en drijfveren assessment onmisbaar om jezelf nog beter te leren kennen en ontwikkelen.

GEDRAG (DISC) ANALYSE

Het gedragsassessment geeft inzicht in jouw gedragsstijlen aan de hand van de DISC gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Ben je van nature een leider of meer een observator, een bemiddelaar of meer een inspirator?

Door middel van de analyse, onderzoeken wij samen jouw verschillende dimensies. Welke gedragskwaliteiten breng jij in? Wat zijn de valkuilen van een bepaalde gedragsstijl? Hoe wil jij graag benaderd worden? Maar ook hoe kun je het best iemand anders benaderen.

DRIJFVEREN ANALYSE

Naast het gedrag assessment biedt S’PEAK coaching ook het drijfveren assessment, wat een interessante toevoeging is. Met het drijfveren assessment kijken wij naar wat je nu werkelijk beweegt. Maar ook vanuit welke motivatie neem je beslissingen en hoe werkt dat in samenwerking met anderen?

De Drijfverenanalyse beschrijft jouw relatieve voorkeuren in 6 drijfveren: Intellectueel, Zakelijk, Esthetisch, Sociaal, Individualistisch en Ideëel. Met deze analyse wordt duidelijk waar jij plezier en voldoening uit put. Het geeft jou de mogelijkheid meer inzicht in jezelf te krijgen en je verder te ontwikkelen.

Het gedrag assessment en het drijfveren assessment kunnen zowel los als in combinatie met het elkaar ingezet worden. Ook is het mogelijk het assessment los of in combinatie toe te voegen aan de 1:1 coaching.

TEAMANALYSE

Naast de individuele analyse met de Gedrag (DISC) en Drijfveren tool is het ook mogelijk om als team te kijken naar elkaars gedrag en drijfveren. Welke gedragskwaliteiten brengt een ieder in? Wat zijn de valkuilen van een bepaalde gedragsstijl? Hoe wil een ieder graag benaderd worden, maar ook hoe kun je het best iemand anders benaderen.

We kijken ook naar vanuit welke motivatie je beslissingen neemt. Waar put een ieder plezier en voldoening uit? Het geeft jou en je team de mogelijkheid om te ontwikkelen en om meer zicht te krijgen in elkaar en elkaar op een andere manier leren kennen. Ook wordt er dieper ingegaan op wie is een ieder nu eigenlijk in het team en wie zijn wij als team.

Want ook als team kun je bergen beklimmen. Hoe kom je gezamenlijk bij de top? Wat heeft het team onderweg nodig? Wat heeft ieder teamlid individueel nodig? Ga de reis gezamenlijk aan, ga op onderzoek uit en ben nieuwsgierig naar wat je ontdekt.

Vanuit onder andere deze gedachten is het mogelijk om een teamanalyse uit te voeren. Ieder teamlid krijgt een eigen rapport met een individueel gesprek. De uitkomsten van het rapport worden vervolgens in een teamwiel samengebracht.

Nadat ieder teamlid een eigen persoonlijk rapport heeft ontvangen over zijn eigen gedrag en drijfveren. Met een individuele uitleg over wat dit rapport nu eigenlijk zegt en jullie als team het teamwiel hebben. Hoe leuk is het dan om hier tijdens een workshop dieper op in te gaan?

Want leuk die rapporten en het teamwiel, maar wat kun je er nu eigenlijk mee en wat zegt het?

OFFERTE AANVRAGEN

Om de gedrag (DISC) en drijfveren analyse zoveel mogelijk af te stemmen op wat op dit moment voor jou passend is, zijn er verschillende mogelijkheden om de tool vorm te geven.

S’PEAK coaching werkt met de analyses van HRM profielen

Vragen?

Stel ze gerust! daphne@speakcoaching.nl

ERVARINGEN

“Samen met Daphne heb ik mijn gedrag en drijfveren rapport besproken. Haar rustige en open houding maakt dat ik haar erg toegankelijk vind. Dit is naar mijn idee echt een toevoeging voor het bespreken van het gedrag en drijfveren rapport. Daphne wist helder uitleg te geven over de verschillende begrippen. Spoorde mij aan om na te denken hoe herkenbaar deze uitslagen zijn in bepaalde situaties. En sloot tevens goed bij mij aan door concrete voorbeelden te geven aan de hand van mijn verhaal. Het rapport zelf is heel herkenbaar & inzichtelijk. Het is voor mij helpend om in de gaten te houden waar mijn valkuilen zitten en waar ik graag nog op wil ontwikkelen.
– Lotte –

“Het gesprek met Daphne aan de hand van mijn Gedrag en Drijfveren profiel, heeft me weer nieuwe inzichten én aanknopingspunten gegeven. Het mooie van ons gesprek was, dat het veel meer raakte dan alleen het bespreken van de uitkomsten. Dit komt door de goede voorbereiding en analyse van Daphne en de verdiepende vragen die zij stelde. Een waardevol gesprek!
– Tjitske –

error

Mij blijven volgen? Dat kan, kies jouw optie :)

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
WhatsApp